# 28 In memoriam Ad Vermeulen

Op 20 oktober overleed na een kortstondig ziekbed op 70-jarige leeftijd mijn ex-partner in consultancy Ad Vermeulen. In de afgelopen twintig jaar hebben we twee periodes intensief met elkaar samengewerkt. De eerste keer uiterst succesvol onder de naam Ad&Everard, een aantal jaren later nog eens  met veel plezier onder de naam Van Kemenade & Vermeulen. Ad noemde mij een goede vriend en ‘kompaan in kwaliteit’. Dat waren we ook sinds we elkaar bij Fontys Hogescholen tegenkwamen als manager kwaliteit. Het klikte meteen, hoe verschillend we ook waren. Hij, exact, wiskundige, werkend bij de faculteit Economie, sterk rationeel denker. En ik, Neerlandicus van huis uit, werkend bij de faculteit Zorg, met meer aandacht ook voor de zachte kant van kwaliteit. Zeer verschillend, maar al gauw bleek dat die diversiteit vruchtbaar was en we elkaar daarin juist uitstekend aanvulden. De firma Ad&Everard was  geboren.

We kregen snel bekendheid in HBO en MBO door het hele land, gaven trainingen ‘Kwaliteit in Huis”, audit trainingen en met name Ad hield zich ook bezig met tevredenheidsmetingen. Het waren gouden tijden, naast ons werk bij de hogeschool. We hielden kantoor bij Ad aan huis en steevast zorgde Ad zijn vrouw Janny voor een rijkelijke lunch. Ik herinner me ook hoe we samen zakelijke reizen maakten naar Zweden en Engeland, alwaar de vriendschap enkel nog verder groeide.

Allebei gingen we – helaas afzonderlijk- een universiteit in Thai Nguyen VietNam ondersteunen in hun weg naar kwaliteitsverbetering. Voor ons allebei een enorme belevenis.

Steeds zochten we samen naar de kwaliteitsgeest…

Ad was een zeer sociaal mens, die hield van gezelligheid en een glaasje op zijn tijd. Maar ook zeer consciëntieus en gedreven, we deelden onze passie voor kwaliteit en zoeken naar het goede. We zullen hem zeer missen. Bij de uitvaart vanmiddag werd als laatste woord een gedicht Funeral Blues uitgesproken van W.H. Auden. Daaruit:

The stars are not wanted now; put out everyone,

Pack up the moon and dismantle the sun,

Pour away the ocean and sweep up the woods;

For nothing now can ever come to any good.

Moge hij ruste in vrede en sterkte voor zijn vrouw Janny,  dochter Renée en haar vriend Joeri.

Summary

October 20st my former business partner Ad Vermeulen died. In the last twenty years we worked together two periods, once very successfully under the name Ad&Everard, later with great pleasure under Van Kemenade & Vermeulen. We held office at his home and I remember the interesting discussions we had and the exquisite lunches his wife Janny prepared for us.
I met Ad at Fontys University of Applied Sciences, where we both were quality managers. We were different. He exact, mathematician, rational; I was into the soft side of quality, originally teacher in Dutch literature. The diversity of us two appeared to become our success. We shared our passion for quality, looking always for the good and the better.

At his funeral a poem from W.H. Auden was cited:

The stars are not wanted now, put out everyone;

Pack up the moon and dismantle the sun;

Pour away the ocean and sweep up the woods;

For nothing now can come to any good.

May Ad Rest In Peace and may his wife, daughter and her friend find the strength to cope with this loss.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *